Restrictia calorica si memoria

Mai putin inseamna mai mult, si asta nu doar in ceea ce priveste dietele si taliile noastre.

Un studiu efectuat de cercetatori de la Universitatea Catolica a Sfintei Inimi din Roma a avut ca scop studierea la soareci a proteinei CREB1, de multa vreme considerata un ingredient cheie in invatare si memorare. Studiul a relevat ca scaderea aportului caloric din ratie cu 25-30% a dus la cresterea cantitatii de proteina produsa de creierul soarecilor.

Restrictia calorica nu este benefica doar capacitatii de invatare. Locuitorii din Okinawa, Japonia, mananca pana la atingerea a 80% din pragul de satietate, datorita unei convingeri religioase, si au cel mai mare procent de centenari din lume (persoane cu varsta peste 100 de ani raportata la 100.000 locuitori).

In cazul oamenilor, aceasta reducere cu 25% a caloriilor ar fi echivalenta cu reducerea a 600 de calorii din dieta zilnca. Acest tel poate fi atins destul de usor renuntand la desertul de dupa fiecare masa, sau inlocuirea lor cu ceaiuri sau cafea, intrucat s-a dovedit legatura intre consumul de cofeina si cresterea cantitatii de proteina CREB1.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Noutati și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte + 9 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>