Suntem in plină vară. Soarele îşi joacă rolul, iubindu-ne cu razele lui. Nebunia copiilor ne readuce zâmbetele pe buze, iar fructele colorate ne împrospătează viaţa!
De la diete până la proprietăţi antitumorale, pepenele roşu ne răsfaţă simţurile din iulie şi până în septembrie. Stă cuminte în grămezi pe marginea drumului, asteptând, liniştit pe cineva care să îl ia acasă.
Că îi spunem hărbuz – în Moldova, lubeniţă – în partea de sud a ţării sau cucurbete – în Ardeal, vedeta sezonului, trebuie să fie ales cu foarte mare grijă! Greutatea unui pepene bun ar trebui să fie apropiată de mărime şi nu ar trebui să fie lovit sau crăpat, iar aroma să-i fie discretă.
Există peste 1.200 de soiuri de pepene, dintre care 200-300 cresc doar în Statele Unite şi în Mexic, iar cel mai mare pepene roşu din lume a fost descoperit în 2005 în Indiana şi cântărea aproximativ 122,5 kilograme.
O întâmplare amuzantă ce are ca protagonist pepenele roşu, se petrecea acum 1 an, într-o seară, când, încântată de alegerea făcută, am scos pepenele-gigand din portbagaj, îndreptându-mă cu iuţeală spre lift. Dar liftul nu mergea. Eu stau la etajul 7. Atunci nu era amuzant, era… greu.
Astăzi întâlnim şi artă pe/în pepene.
Roşu de la iubire! Pepene roşu pentru menţinerea unei inimi sănătoase! „Este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii” - Mark Twain