Cum poate un smartphone sa determine glicemia fara intepaturi?

Pentru milioane de diabetici din lume, verificarea glicemiei prin metode inconveniente si dureroase a devenit un mod de viata. Un produs inovator al Universitatii din Akron ar putea elimina complet nevoia de intepaturi, sange sau alte metode invazive.

Cercetatorii au dezvoltat o lentila de contact care determina nivelul glucozei din lichidul lacrimal. Daca apar probleme in metabolizarea glucozei, cresterea concentratiei acesteia in corp va fi sesizata de lentila de contact, care isi va schimba culoarea.

“Functioneaza exact ca indicatorul de pH folosit in laboratorul de chimie de la scoala”, spune dr. Jun Hu, profesor asociat la Universitatea Akron. “Hartia de pH isi schimba culoarea in functie de aciditatea solutiei aplicata pe aceasta. Acest lucru este asemanator cu ceea ce se intampla cu lentila noastra”.

Persoana care poarta lentila de contact nu va detecta schimbarea culorii acesteia doar daca se uita in oglinda. Pentru a usura determinarea glicemiei, cercetatorii dezvolta o aplicatie pentru smartphone-uri care, pe baza unei poze a lentilei de contact, returneaza valoarea exacta a glicemiei.

Aceasta modalitate neinvaziva de determinare a nivelului de glucoza din sange poate sa usureze foarte mult monitorizarea glicemiei la persoanele care sufera de diabet, devenind un instrument foarte puternic in lupta cu aceasta boala.

Acest articol a fost publicat în Noutati și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − = 1

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>