Aspirina – utilizări neobişnuite!

Istoria aspirinei începe cu peste 3500 de ani în urmă. Cu 1500 de ani î.e.n. egiptenii foloseau infuzia de frunze uscate de mirt pentru durerile reumatice. 1000 de ani mai târziu Hippocrates prescria un suc extras din scoarţă de salcie pentru febră şi dureri. Substanţa activă din acest suc, care uşura durerea, este cunoscut azi sub denumirea de acid salicylic.

Aspirina

Aspirina este utilizată pe scară largă în special pentru tratarea răcelilor, a durerilor de cap şi a altor afecţiuni minore. Procesul chimic care a stat la baza fabricării aspirinei a fost descris de chimistul german Felix Hoffman îin anul 1897. Ingredientul activ din aspirină, acidul acetilsalicilic, este un compus sintetic care are la bază salicilina, substanţa care se găseşte în anumite plante, în special în salcie.

aspirina2

În prezent aspirina are numeroase întrebuinţări, printre care, cele mai ciudate, ar fi:

Aspirina îndepărtează petele de transpiraţie

Petele de transpiraţie de pe haine sunt inestetice şi foarte greu de îndepărtat, câteodată chiar imposibil. Dacă folosim o soluţie realizată din două tablete de aspirină pisate şi o jumatate de cană de apă fierbinte, putem uita de petele inestetice de transpiraţie.

Aspirina tratează acneea

Aspirina este un tratament eficient împotriva acneei. Se pisează două tablete de aspirină şi se amestecă cu un pic de apă până când se face o pastă care se aplică pe zonele cu probleme. Se lasă la acţionat cinci minute şi se clateşte cu apă caldă.

Împrospătează culoarea părului

Din cauza soarelui părul are tendinţa de a se decolora şi de a căpăta o nunaţă de gri sau pur şi simplu îşi pierde strălucirea. Pentru un efect uimitor se dizolvă 7-8 tablete de aspirină în apă şi se întinde soluţia pe tot capul. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute după care se clăteşte cu apoi călduţă.

Aspirina

Îndepărtează negii

Se aplică o cantitate generoasă de aspirină pisată pe zonele cu probleme şi se acoperă cu un plasture până când negul dispare.

Reporneşte bateria maşinii

Dacă bateria maşinii nu mai porneşte, puteţi să folosiţi două tablete de aspirină pe care să le puneţi în interiorul acesteia. Acidul acetilsalicilic din compoziţia aspirinei se combină cu acidul sulfuric din baterie şi produce o ultimă încărcare care vă va permite să ajungeţi până la cel mai apropiat service auto.

wall of pills

Aspirina reduce durerea în caz de înţepătură sau muşcătura de insecte

Se aplică pasta de aspirinăa (realizată din aspirină mărunţită şi apă) pe zona afectată şi se lasă să acţioneze timp de 10 minute. După această perioadă durerea va fi ameliorată, iar iritaţia şi roşeata vor disparea aproape complet.

Memoria

Studiile bazate pe pacienţi demonstrează că administrarea unei doze reduse de aspirină zilnic, poate încetini sau chiar preveni instalarea demenţei şi a Alzeimer-ului. Un studiu efectuat în Utah, pe un eşantion de peste 300.000 de pacienţi, a demonstrat că administarea de aspirină, advil sau ibuprofen de 4 ori pe săptămână pentru mai mult de 2 ani, reduce riscul de a dezvolta Alzeimer, cu 45%.

aspirin-pain-killer-motorcyle-helmet-small-27128

Aveţi grijă de sănătatea d-voastră!!!

Acest articol a fost publicat în Curiozitati medicale, Diverse, Noutati și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Un răspuns la Aspirina – utilizări neobişnuite!

  1. C. Bojan spune:

    -Aspirina poate fi folosită ca anticoncepțional?
    Radio Erevan:
    -Da, cu condiția să fie ținută strâns între genunchi. ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


7 − = cinci

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>