11 lucruri interesante despre somn

Pentru că trăim într-o era a vitezei, şi pentru că timpul, ni se pare, s-a compactat doar ca să se joace cu mintea noastră, am ales să vorbesc, azi, despre SOMN.Cum-ar-fi-sa-dormi-in-camera-asta

1. 12% dintre noi visează numai în alb şi negru. Se spune că procentul era mai mare înainte de apariţia televizoarelor color!

2. Parasomnia reprezintă totalitatea tulburărilor ce însoţesc somnul, normale în timpul copilăriei şi patologice dacă persistă la maturitate. De exemplu, agitaţia şi mişcările bruşte, generate de coşmaruri, somnambulismul, bruxismul.

3. Nu există vise ştiinţifico-fantastice. Visăm numai persoane şi locuri pe care le-am mai văzut, chiar dacă nu ne mai amintim de ele.

somn-usor1

4. Poziţia în care dormim poate spune câte ceva despre personalitatea noastră. Poziţia fetusului (pe o parte, cu genunchii adunaţi) este preferata a 41% dintre noi. Poziţia soldatului (pe spate) este adoptată de 8% dintre noi. Aici intră o mare pate dintre femeile care şi în timpul somnului sunt obsedate de frumuseţe. Somnul pe o parte facilitează apariţia ridurilor, în timp ce somnul pe spate întinde tenul.

5. Somnul este mai important decât mâncarea. În lipsa alimentaţiei, decesul cauzat de foame survine în 2 săptămâni, în timp ce 10 zile fără somn sunt suficiente pentru a ne omorî.

cute-babies-600x386

6. Bărbaţii visează preponderent bărbaţi! 70% dintre ei au asemenea vise. Femeile visează bărbaţi şi femei, în procent echilibrat.

7. Când delfinii dorm doar jumătate din creierul lor doarme, pentru că cealaltă jumătate rămâne trează pentru a-l ajuta să respire.

8. Şi nevăzătorii pot visa imagini, deşi ei nu le-au văzut cu ochii lor niciodată.

9. Este imposibil sa stii daca cineva este cu adevarat treaz, fara o atenta supraveghere medicala. Si asta deoarece oamenii pot trage un pui de somn chiar si cu ochii deschisi.

va-las-cafeaua-si-eu-merg-la-somn-noapte-buuunahhh_fd6027aa0f9889

10. Unii cercetatori sunt de parere ca visam despre aspecte care pot fi uitate deoarece nu sunt importante (pentru a evita suprapunerea de amintiri si supraincarcarea memoriei).

11. Potrivit unui studiu realizat de specialistii din Marea Britanie, adultii se tresesc de 70 de ori intr-o noapte, dar tin minte doar momentul in care stau trezi 5 minute. cuplu_somn

 

P.S.: Somn linistit!

 

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte + = 13

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>