Sportul

Acum că au trecut sărbătorile şi anul nou se aşterne lin sub paşii noştrii, ne-am gândit că  s-ar potrivi să vorbim despre sport.10-motive-care-o-sa-te-convinga-sa-te-apuci-chiar-acum-de-sport-si-de-slabit_size1

Un sport reprezintă o activitate de natură fizică și poate implica și competiția. Totodată sportul este o activitate care poate influenţa stilul de viaţă, sănătatea sau personalitatea unui om.

Cuvântul sport are o lungă istorie, avându-și originea în cuvântul latin deportare, care printre sensurile sale primordiale, însemna a ieși afară pe poartă adică a ieși în afara zidurilor orașului pentru a se dedica la activități sportive. Tot din acest termen, își au originea în provensalul deportar, spaniolul deportar și francezul despoter (dvertisment, distracție); de la acest cuvânt francez a luat, în engleză din XIV secol, termenul disport, ce în preajma secolului XVI s-a transformat în sport. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Sport )

i-love-sport-t2

Sportul este religia fizicului.” Ovidiu Kerekes

Încă din iarnă ne gândim la sport. La cum şi cât o să facem, la formele noastre, la cum o să reuşim să slăbim sau să ne îmbunătăţim masa musculară, s.a.m.d.. Oricum ar fi, reuşim să ne facem cel puţin un abonament la sală. Uneori îl consumăm pe tot, alteori doar prima săptămână.

Când te gândeşti să renunţi dar ştii că încă nu ar trebui, aminteşte-ţi că sportul îmbunătăţeşte chiar şi viaţa sexuală: în timpul practicării sportului, creierul secretă endorfine, acestea, la rândul lor, stimulează secreţia de hormoni sexuali. Aceşti hormoni ajută şi la reducerea numărului de bătăi ale inimii, îmbunătăţesc digestia, scad tensiunea arterială şi nivelul de cortizol şi, în plus, relaxează întregul corp.

sport

Mituri despre sport:

1. Muşchiul se transformă în grăsime dacă nu mai faci sport? Fals.

2. Este dimineaţa  cel mai bun moment de sport, pentru că se ard mai multe calorii? Adevărat.

3. Creşte sportul pofta de mancare? Din contră.

4. Febra musculară trece cu apă şi zahăr? Un alt mit fals.shutterstock_108548993

Minunile pe care le poate face sportul:

-          Evitarea depresiei

-          Mai puţină mâncare

-          Sănătate, în orice condiţii.

sports balls

Poate ca nu ştiai, dar:

1. Motivul pentru care inima bate mai repede atunci când facem sport este că trebuie să pună rapid în circulaţie o cantitate mare de sânge încărcat cu oxigen, pentru a furniza energie muşchilor. Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât inima devine mai eficientă şi „oboseşte“ mai greu, astfel că tu poţi să creşti intensitatea şi durata antrenamentelor. După o perioadă mai lungă de exerciţii fizice realizate cu regularitate, frecvenţa cardiacă în repaus scade. De asemenea, mişcarea stimulează dezvoltarea unor noi vase de sânge, ceea ce explică echilibrarea tensiunii arteriale la persoanele care se antrenează constant.

2. Creierul –  Creşterea fluxului sangvin aduce beneficii, desigur, şi creierului. Imediat după o „şedinţă“ de mişcare, celulele creierului încep să funcţioneze mai bine, iar tu te vei simţi mai alert, mai treaz atât în timpul, cât şi după antrenament.

3. Faţa – Capilarele de la suprafaţa tenului se dilată atunci când încearcă să scadă temperatura corpului. De aceea, majoritatea persoanelor care fac sport se îmbujorează.

Spor(t) la treabă!!!

sport-si-sanatate

Acest articol a fost publicat în Diverse, Noutati și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


patru + = 8

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>