Drumul spre o siluetă de invidiat începe cu 6.000 de paşi

Vrei să scapi de „colacii” de grăsime din talie? Un mic aparat numit pedometru – care măsoară numărul de paşi făcuţi într-o zi – poate fi un ajutor important pe calea spre un corp zvelt, care e, totodată, drumul spre o stare bună de sănătate la vârsta mijlocie, cel puţin pentru femei.

Un studiu brazilian recent a arătat că femeile de vârstă medie care fac cel puţin 6.000 de paşi zilnic au şanse mai mari de a rămâne zvelte şi de a evita o gamă întreagă de probleme de sănătate asociate cu depunerile de grăsime în zona taliei.

Creşterea nivelului de activitate fizică reduce riscul apariţiei diabetului şi a sindromului metabolic (un precursor al diabetului şi un factor de risc pentru boli cardiovasculare).

Studiul a fost realizat de cercetători brazilieni şi publicat în jurnalul medical Menopause.

Alte cercetări evidenţiaseră importanţa unei activităţi fizice structurate – efectuarea anumitor exerciţii fizice, pe anumite perioade de timp – pentru reducerea riscului de diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă.

Rezultatele acestui nou studiu, însă, arată că şi cea mai activitate fizică – mersul – poate îmbunătăţi considerabil sănătatea femeilor.

În cadrul studiului, 292 de femei – cu vârsta între 45 şi 72 de ani – au purtat câte un pedometru (un mic aparat care se ataşează la centură) pentru a înregistra numărul de paşi făcuţi zilnic de fiecare.

Femeile au fost supuse şi unui control medical, în cadrul căruia le-au fost măsurate nivelul de colesterol şi glucoză în sânge, circumferinţa taliei şi a şoldurilor (deoarece obezitatea abdominală este un factor de risc în apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare). Femeile care făceau 6.000 sau mai mulţi paşi pe zi au fost considerate active fizic, iar cele făceau mai puţin de 6.000 de paşi – inactive.

Studiul a arătat că era mult mai puţin probabil ca femeile active să fie obeze, în comparaţie cu femeile inactive, şi să sufere de sindrom metabolic sau diabet, indiferent dacă ajunseseră sau nu la menopază (menopauza fiind o perioadă în care riscurile apariţiei acestor boli cresc) şi indiferent dacă urmau sau nu o terapie hormonală de substituţie.

Drumul spre sănătate al femeilor de vârstă medie, a fost concluzia studiului, începe cu 6.000 de paşi.

Sursa: Descopera.ro

Acest articol a fost publicat în Noutati și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− doi = 5

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>