Cum alegem CADOUL perfect?

 “Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit.” – Senecacadou

Se apropie perioada în care facem cadouri,  fie că avem prieteni mulţi sau puţini, cadouri tot facem. Dar de unde acest obicei? De ce oferim cadouri? Cui facem cadouri? Există “prea multe cadouri” sau “niciodată nu sunt prea multe”? Depinde pe cine întrebăm.

Unul dintre cei mai cunoscuti cercetători care au analizat acest fenomen este un sociolog, antropolog şi etnolog francez, Marcel Mauss (1872-1950), considerat „părintele antropologiei franceze”, notează descopera.ro.

El a dedicat acestui aspect un amplu articol monografic “Essai sur le don” (Eseu despre dar), în 1923. Cu ajutorul unor exemple referitoare la diverse culturi, Marcel Mauss susţine că darul creează o dependenţă reciprocă.  A da exprimă întotdeauna o superioritate a donatorului şi creează o obligaţie a celui care primeşte. Darul şi contra-darul creează întotdeauna o legătură socială şi, totodată, marchează o diferenţă socială.Cutie_Cadou_Craciun_CR28_2463

De ce facem cadouri? Motivele diferă. Poate vrei să le faci o bucurie celor dragi, să le araţi afecţiunea sau crezi că… asa trebuie. Se întâmplă să cumpărăm daruri din obligaţie, din snobism, uitând care este, de fapt, adevărata semnificaţie a dăruirii.

A şti să oferi mici daruri cu discreţie şi tact este un semn de nobleţe sufletească. Modul în care dăm şi primim cadouri se învaţă. De asta, în Japonia – ţara politeţii – se fac cursuri speciale pe această temă. Este foarte important cui şi când facem cadouri.cadou-art

Sunt mai multe “personaje”, ca să le spunem aşa, printre care ne regăsim atunci când dăruim:

Cel care oferă ceea ce-i lipseşte

Cel care face cadouri magnifice

Cel care face cadouri utile

Cel care face cadouri care deranjează

Cel care nu oferă niciodata nimic

Cel care se ingrijeşte de ambalaj

Vin sărbatorile şi inevitabil trebuie să ne gândim şi la cadourile pe care le vom primi, dar, mai ales la cele pe care le vom face.

Ca să fim cât mai aproape de perfecţiunea din ochii primitorului, este foarte important să stabilim cu claritate câteva aspecte: sexul persoanei, gradul de apropiere faţă de noi, hobby-urile sale, necesităţile, vârsta, bugetul nostru şi nu în ultimul rând motivul (ziua de naştere, Crăciunul, Paştele, aniversarea căsătoriei). După toate astea urmează achiziţionarea cadoului.SAMSUNG

Şi, ţineţi minte, aprecierea unui cadou nu stă în a număra cât mai multe zerouri care au dus la achziţionarea lui, un cadou este menit să aducă un zâmbet şi bucurie nu prin preţ, ci prin persoana care ţi-l daruieşte şi prin povestea din spatele lui.

Spor la cadouri!!!

Acest articol a fost publicat în Diverse, Noutati și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

3 răspunsuri la Cum alegem CADOUL perfect?

  1. Ciprian Bojan spune:

    Io știu o metodă mai simplă: îi dai persoanei cadoiu’ și întrebi: ”Așa-i că ți-a plăcut?” :P

  2. admin spune:

    da, este si asta o optiune…buna! :)

  3. Andreea spune:

    Excelent articol! Produse interesante puteti gasi si pe

    http://www.magazincadouri.com

    Va dorim spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte × = 56

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>