Cafeaua scade riscul de cancer de san?

Un grup de cercetatori de la Karolinska Institutet, Suedia, au evaluat legatura dintre riscul de cancer de san si consumul de cafea.

Cercetatorii au comparat doua loturi de femei, de varste similare, cu cancer de san si fara.
Femeile care consumau cafea regulat au prezentat o incidenta mai mica a cancerului de san, comparativ cu femeile care nu consumau cafea.

Dupa ajustarea datelor statistice, pentru alti factori de risc pentru cancer (cum ar fi menopauza, greutate, istoric de cancer de san, etc,) efectul protector al cafelei s-a pastrat doar pentru un anumit tip de cancer – antiestrogen-rezistent estrogen-receptor (ER)-negativ.

Mai mult, cercetatorii suedezi au sugerat ca efectul protector al cafelei este dependent si de alti factori, cum ar fi tipul de cafea sau chiar modalitatea de preparare.

Aceste date vin in completarea altor studii care au sugerat ca consumul regulat de cafea se coreleaza cu scaderea riscului pentru alte tipuri de cancer sau diabet zaharat.

Acest articol a fost publicat în Articole medicale și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− doi = 6

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>